Persbericht:                                                                                                   contact pers:  pers at manifestations.nl

Manifestations 2019 – SUPERPOWERS TO THE PEOPLE

Het Veemgebouw is van 19 t/m 27 oktober het middelpunt van kunst, design en innovatieve technologie.
Technologie geeft de mensheid superpowers. The sky is the limit als het gaat om het vormgeven van ons lichaam, de aarde en onze geest.
Maar beschikken we straks allemaal over superkracht, superschoonheid en worden we allemaal heel oud of is dat alleen voor de happy few? Mogen we nog kwetsbaar zijn?

Met meer dan 50 werken van veelal jonge, recent afgestudeerde, kunstenaars die de spannende wisselwerking tussen mens en technologie op verrassende manieren in een ander daglicht zetten. Ontdek bijvoorbeeld de appeljurk, het kogelvrije vest voor zwangere vrouwen, de fijnstof-opzuigende paraplu van de toekomst, speel Russische roulette met voedselallergie, leer alles over Botox en AI, VR en media gekte, bezoek post apocalyptische werelden, ervaar lichttherapie die helpt tegen burnouts, fashion van gerecyclede pet-flessen, tours voor blinden, en veel meer ‘onvoorstelbare’ technologische werkelijkheden.

Bezoek de website voor het volledige aanbod en programma van kids-workshops, lezingen en meet-ups. www.manifestations.nl

LANG:

Manifestations 2019 – SUPERPOWERS TO THE PEOPLE

Technologie geeft de mensheid superpowers. The sky is the limit als het gaat om het vormgeven van ons lichaam, de aarde en onze geest.

Maar beschikken we straks allemaal over superkracht, superschoonheid en worden we allemaal heel oud of is dat alleen voor de happy few? Mogen we nog kwetsbaar zijn?

En wie gaat in de toekomst bepalen wat het nieuws is? Wie hebben de macht over informatie? Komt dat te liggen bij de social media, internet, big-data, propagandamachines gevoed door dictators of megagrote bedrijven?

Wat is de rol van de natuur in een wereld waarin 80% van de bevolking in steden woont?

Manifestations geeft inzicht in de dilemma’s die technologische superpower met zich meebrengt en laat de mensvriendelijke opties zien: superpowers die in jouw voordeel werken. Superpowers to the people.

Breed aanbod

Na drie succesvolle edities vult Manifestations wederom de 9e verdieping van het Veemgebouw op Strijp-S met robots, e-fashion en wearables, Virtual Reality en Artificial Intelligence. Onder de noemer Young Talents wordt het beste werk van recent afgestudeerde studenten van Nederlandse kunstacademies getoond.

Met meer dan 50 werken van veelal jonge, recent afgestudeerde, kunstenaars die de spannende wisselwerking tussen mens en technologie op verrassende manieren in een ander daglicht zetten. Maak kennis met de appeljurk, het kogelvrije vest voor zwangere vrouwen, de fijnstof-opzuigende paraplu van de toekomst, speel Russische roulette met voedselallergie, leer alles over Botox en AI, VR en media gekte, bezoek post apocalyptische werelden, ervaar lichttherapie die helpt tegen burnouts, fashion van gerecyclede pet-flessen, tours voor blinden, en veel meer ‘onvoorstelbare’ technologische werkelijkheden.
Op het programma staan verder workshops voor kinderen, lezingen, performances, en meet-ups. De eerste namen zijn bevestigd; houd vanaf nu de website en social media in de gaten voor het volledige programma en speciale events.

www.manifestations.nl
www.facebook.com/manifestations.nl
www.instagram.com/_manifestations
www.twitter.com/Manifestations_

Manifestations is een productie van ViolaVirus,
Met dank aan Gemeente Eindhoven, Mondriaanfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, VSB fonds, BrabantC, High Tech Campus, en vele anderen.

Locatie en openingstijden:
Veem
Veemgebouw, 9de verdieping (ingang zijkant)
Torenallee 100
5617 BE Eindhoven
19 t/m 27 oktober, elke dag van 11:00 tot 18:00
Toegankelijk voor mindervaliden en Kinderprogramma

———————————————————————————————-

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Neem voor meer informatie contact op met Viola van Alphen pers [at]  manifestations.nl, 06 2090 2632

Hi-res foto’s: http://bit.ly/Manifestations2019hires   (wordt regelmatig geupdate).

Lange versie Persbericht met Pers Preview en losse itemshttps://mailchi.mp/0f709dbdd112/manifestations2019

https://mailchi.mp/8256302a306a/manifestations2019-816959?e=[UNIQID]

Ultra-kort:
Het Manifestations festival tijdens DDW 19-27 oktober in Eindhoven, wil de menselijke kant van technologie laten zien.
Curator Viola van Alphen 2019 heeft dit jaar kunstwerken van meer dan vijftig jonge kunstenaars en recent afgestudeerde kunstenaars geselecteerd die draaien om de spannende interactie tussen mensen en technologie. Het festival besteedt aandacht aan brede en actuele thema’s zoals geopolitieke supermachten, lichaamsverbeteringen, robots, angst, hoop, massamedia, e-Fashion en het machogedrag versus het vrouwelijke. Een van de deelnemers is bijvoorbeeld Nick Ervinck, die met gefragmenteerde elementen van het verleden en toekomst cyborg sculpturen maakt.

Layout:  https://mailchi.mp/8256302a306a/manifestations2019-816959

https://mailchi.mp/8256302a306a/manifestations2019-816959?e=[UNIQID]

Manifestations Logo: download PSD  JPG  TIF